Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

17 Tem 2013

Fiyat/Performans Kralı Tablet:Artes D821

http://www.artescorp.com/ProductPages/d821/Lifestyle.jpgArtes firmasının eski fiyat performans kralı D721 büyük yankı getirmişti.Bugunkü konuğumuz Artes D821.Bu tabletin en büyük özelliği gerçekten fiyat/performans ürünü olması ve segmentideki en üst düzey tablet olması.Bu arada cihaz benim değil Erdi Özüağ abimize cihazı deneme fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum.Malesef fotoğraf mevcut değil.

Artes D821 gücünü 1.5Ghz'lik çift çekirdekli Cortex A9 mimarili bir işlemciden alıyor.Grafik arabirimi olarak ise "Samsung Galaxy S2"den tanığımız MALI400 Gpu'sunu kullanıyor.1GB RAM ve 16GB dahili hafızaya sahip.Dilerseniz 32'GBlik hafıza kartıda takıp cihazın hafızasını 48GB'a kadar çıkarabiliyorsunuz.Ayrıca 4400mAH batarya,HDMI desteği ve jiroskop gibi yeni nesil teknolojilerde bulunmakta.


http://medya.aksiyon.com.tr/aksiyon/2012/10/29/teknoloji-2.jpg
Teknik özellikleri geçip fiziksel özelliklerine baktığımızda 8 inç multitouch kapasitif ekran ve 1024x768 çözünürlüğe yer verilen Artes D821'i elinize aldığınızda oldukça sağlam bir izlenim veriyor.Artes D821'de segmentindeki başka hiçbir tablette olmayan 2 kamera bulunmakta.Arka kısıma yerleştirilen kamerası 2 Megapixel ön kamerası ise 0.3 megapixel olarak yapılmış.


Tasarım göreceli bir kavram ancak ben tasarımını oldukça sevdim.Elinizdeyken sağlam hissi vermesi ve diğer tabletlere göre ağır olması çok iyi olmuş.Bu arada cihaz android'in güncel sürümlerinden birisi olan 4.1.1'ile gelmekte.Ek olarak Adobe Flash desteği sunuyor.Flash demişken Artes D821'in internet hızı kendi tarayıcısı ile tatmin edici ancak daha fazla hız isteyenler cihazı güncelleyip Google Chrome indirdiği zaman Artes D821 çok hızlı bir internete sahip oluyor.
http://www.hizlial.com/image/Resim/%C3%BCr%C3%BCn_a%C3%A7%C4%B1klama/bilgisayar/tablet_pc/Photo.jpg
Artes D821'i kullanırken menü geçileri oldukça hızlı ve sade,kullanım sırasında hiçbir kasılma yaşamadık yeni nesil oyunlar içinde aynı şeyi söyleyebiliriz.Artes D821'de Nfs:Most Wanted,Batman,Fifa 2013,Splinter Cell ve Modern Combat 4 gibi yeni nesil mobil oyunları denedik oldukça iyi performans sergiledi.Sadece Batman'de fps düşmeleri yaşandı ancak bildiğiniz gibi Batman sorunlu bir oyun.

Oyun anlamında Artes D821 bekleneni karşılıyor.Peki video oynatma anlamında MALI 400 Gpu'su ile neler yapabiliyor? Artes D821 video oynatma anlamındada oldukça iddialı.Artes D821 1080p FULL HD bana yetmiyor diyenleri duymuş olsa gerek 2K çözünürlükte video oynatabilmekte.Benchmark testlerindede oldukça yüksek skorlar elde edip orta-üst segmente göz kırpan bir cihaz.

http://www.artescorp.com/ProductPages/d821/Inout.jpg

Sonuç olarak;Artes D821 sadece 354'TL gibi oldukça ucuz satış fiyatına sahip.Segmentinde bu fiyata en iyi tablet oluyor.Ben tabletimde oyun oynayıp,FULL HD video izlemek istiyorum,internette surf yapmak istiyorum,dokunmatiği iyi olsun,tasarımı güzel olsun,sağlam olsun diyorsanız Artes D821 size göre.Cihaz herşeyiyle tam bir Fiyat/Performans kralı ancak kamera kalitesi beni tatmin etmedi ama şöylede birşey var bugun gidip 1.500-2000 lirayada tablet alsanız kamerası en fazla 5megapixel olmakta.Tabletlerde bu standartlaşmıştır.

Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın.
 

Beta

Site Beta Aşamasında.Hataları
fatihyavuz161@gmail.com'a bildiriniz.

Tüm Tarayıcılarla Uyumludur!

Bu Blog tüm tarayıcılarla uyumludur.

Telif Hakları

Sitemizde hiçbir şekilde telif hakkı bulunmamaktadır.Alıntı yapılan içerikler içerik sahibine bildirilir gerekli izinler alınır ve kaynak belirtilerek yayın yapılır.